На запрошення власника ферми, що вирощує органічних молюсків та входить у два світових маршрути, військовослужбовці Національної гвардії України ознайомилися з вирощуванням сердньоземноморських равликів, які користуються найбільшим попитом саме у Європі.
Бійці побували у кімнаті розведення равликів, побачили як відбувається процес кормління молюсків. На початку широкомасштабного вторгнення росії ферма стала не лише підприємством екзотичної гастрономії, але і містом реабілітації для переселенців. Невеличкий музей стародавнього господарства, що є в одному із залів ферми, поповнився експонатами, завезеними з Херсонщини, Миколаївщини, Харківщини. Під час екскурсії бійці мали змогу відвідати блюдо французької кухні – равлики під пікантним соусом. «Сьогодні я відкрив для себе ще одну бессарабську перлину – равликову ферму. «Вразила унікальність цього підприємства. До цього я не знав, що в Одеській області існує така екзотична ферма. Равликів куштував уперше. Після перемоги планую привезти сюди своїх рідних, щоб вони також мали змогу поласувати такими унікальними бессарабськими стравами», — розповів один із гвардійців. За матеріалами и фото Ольги Соколюк Підготувала Оксана Картельян, Город 24